Pokémon-trøbbel for kirkegårder i Trondheim

Trondheim (NTB): Gravplassforvaltningen i Trondheim prøver å få selskapet bak mobilspillet Pokémon Go til å frede kirkegårder.

Saken oppdateres.

Forvaltningen ønsker å fjerne landemerkene som er plassert på kirkegårdene Lademoen og Havstein i Trondheim, skriver Adresseavisen. Spillutvikleren Niantic har opplyst at det er mulig å rapportere inn upassende plasseringer på supportsiden, noe gravplassforvaltningen gjorde 15. juni og senere har sendt purring om.

– Jeg vil oppfordre Pokémon Go-spillere om å holde seg unna. Det kan oppleves krevende og krenkende for dem som sørger, sier fungerende stiftsdirektør Inge Torset i Nidaros til avisen.

Den norske kirke skal snakke om utstrekningen av problemet med de største fellesrådene.

– Kirken synes på generelt grunnlag at lek og moro er veldig bra, og at spillet får mange utendørs er vi positive til. Likevel må dette veies opp mot gravplassenes helt spesielle rolle i folks liv, sier avdelingsdirektør for menighetsutvikling, Paul Erik Wirgenes. (©NTB)

På forsiden nå