Dobling av bredbåndsfeil etter lynnedslag

De siste ukene har det vært nesten en dobling i antall feil på bredbånd som følge av lyn og torden fra samme periode i fjor, ifølge Telenor.

Sommeren er høysesong for lyn og torden. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  

Saken oppdateres.

– Dette understreker betydningen av å gjøre hjemmet klart for tordenvær før du reiser på ferie. Trekk ut strømkontakter til alt elektronisk utstyr. Det samme gjelder om du er på hytta eller i campingvognen, sier Birgit Bjørnsen, TV- og bredbåndssjef i Telenor.

Sommeren er høysesong for lyn og torden – og dermed også lynskader. De siste ukene har Telenor reparert og håndtert 1.981 feil på bredbånd som følge av lyn og torden på landsbasis. Det er nesten en dobling fra fjoråret, melder selskapet.

Om lag en tredel av de årlige lynskadene i Norge skjer i løpet av juli måned. Det er Østlandet og Sørlandet som opplever mest lyn og tordenvær om sommeren.

– Samarbeid gjerne med naboene dine om å sjekke hverandres hjem mens dere er på ferie i tilfelle noe skulle skje. Hvis du bor i et utsatt område, bør du i tillegg vurdere å montere overspenningsvern, råder Bjørnsen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå