Oslo:

Rolig trafikk mandag morgen tross togstans

Mange har trolig fulgt rådene om å fortsette ferien eller å jobbe hjemmefra mandag morgen, for trafikken flyter fint, til tross for full togstans på Oslo S.

På Oslo S er det plassert store skjermer med NSB-appen som skal hjelpe ca. 30.000 reisende som blir berørt når arbeidet med Follobanen med landets lengste jernbanetunnel stenger all togtrafikk øst- og nordover fra Oslo S denne uka.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det var varslet fare for kø ettersom arbeidet med Follobanen stenger all togtrafikk øst- og nordover fra Oslo S hele denne uka.

– For øyeblikket flyter trafikken bra. Det er litt kø på ring 3, men det er ikke noe fravik fra normalen. Vi har ikke helt merket det store rushet på veiene på tross av at NSB har meldt om mange innstilte toglinjer, sier trafikkoperatør Arvid Wahlstrøm i Statens vegvesen til NTB like før klokken 8 mandag morgen.

Stengt Follotunnel

Samtidig med togarbeidene stenger Statens vegvesen ett tunnelløp i Follotunnelen ved Vestby på grunn av vedlikeholdsarbeid. Tunnelen var åpen i helga i forbindelse med avslutningen på fellesferien, men ett løp ble stengt igjen søndag kveld. Trafikken går begge veier gjennom det ene løpet.

Innstillingene på jernbanen gjelder Gjøvikbanen, Østfoldbanen og Gardermobanen fra mandag til og med søndag. Det er derfor satt opp 300 busser for tog mellom Oslo sentralstasjon, Grefsen, Bryn, Lillestrøm og Ski. Dermed ventes det stor trafikk på veiene, og folk er blitt bedt om å jobbe hjemmefra eller ta ferie hvis de kan det.

– Det er færre som reiser nå enn normalt, derfor er dette et godt tidspunkt å stenge jernbanen på, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NTB sist fredag.

Flere års arbeid

Follobaneprosjektet er det største samferdselsprosjektet i Norge så langt. En viktig del av prosjektet er byggingen av landets hittil lengste jernbanetunnel på 20 kilometer. Follobanen omfatter blant annet nytt dobbeltspor mellom Oslo S og kollektivknutepunktet Ski, omfattende arbeider på Oslo S og bygging av ny Ski stasjon.

Hovedarbeidene med prosjektet startet allerede i fjor, men først i 2021 skal Follobanen stå ferdig.

På forsiden nå