Demonstrasjoner i flere byer mot voldtektsfrikjenning

Organisasjonen Kvinnefronten arrangerer demonstrasjoner i flere norske byer etter at tre menn i juli ble frikjent for gjengvoldtekt.

Frifinnelsen av de tre mennene i Hemsedal har utløst en kraftig debatt.  Foto: bodonu.no, dagbladet.no, twitter.com, facebook.com

Saken oppdateres.

Mandag blir det demonstrasjoner i Oslo, Tromsø, Bergen, Stord, Lærdalsøyri, Trondheim og Stavanger, skriver Kvinnefronten på sine nettsider.

LES KOMMENTAR: 250 mg MDMA, andre rusmidler og sex er neppe en god kombinasjon

Bakgrunnen for demonstrasjonen «Rettssikkerhet for kvinner» er at tre menn tiltalt for voldtekt av en 18 år gammel jente i Hemsedal i mars 2014, ble frikjent i lagmannsretten.

– Kvinnefronten har vært aktiv i kampen mot voldtekt lenge og vi synes denne saken var såpass grov, og den engasjerer veldig mange, så vi følte at vi måtte gjøre noe. At vi måtte si fra og at vi må mobilisere, sier Tina Ballerina Skotnes i Kvinnefronten til Dagbladet.

LES OGSÅ: Slungård oppfordret til vold mot voldtektsfrikjente

Flere tusen har meldt sin interesse for å delta på demonstrasjonen på Facebook.

Rannveig Kvifte Andresen, daglig leder i Dixi – ressurssenter mot voldtekt, Rødt-leder Bjørnar Moxnes og Aps Anette Trettebergstuen har allerede meldt seg som appellanter.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå