Solberg mener Ap tar feil om ledighetstall

Arendal (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) mener Arbeiderpartiet tar feil når de sier at dagens arbeidsledighet er på sitt høyeste på 20 år.

Saken oppdateres.

– Oppgangen i ledigheten ser ut til å ha bremset opp. Og vi ligger godt under nivåene fra 1990-tallet. Så når Arbeiderpartiet påstår at ledigheten er på sitt høyeste på et kvart århundre, så er det altså feil, sier Solberg.

Høyre-lederen hadde utstyrt seg med grafer og statistikk da hun møtte journalister til et seminar om «økonomisk politikk i urolige tider» i Arendal torsdag morgen. Og tallene viser at Ap bommer når de snakker om ledighetstallene, mener hun.

– Fra 1990 til 1994 var ledigheten over 5 prosent, og på sitt høyeste var AKU-ledigheten 6,6 prosent i tredje kvartal i 1993. Det er 2 prosentpoeng høyere enn dagens tall. Og sammenlignet med den registrerte ledigheten er det enda større forskjell, sa Solberg.

Statsministeren mener dessuten at det er feil å sammenligne absolutte ledighetstall på 1990-tallet med dagens virkelighet:

– Vi er blitt 1 million flere nordmenn, og 650.000 flere sysselsatte i Norge i dag. Den ledighetskrisen vi hadde på 1990-tallet, og som varte lenge, var en mye større utfordring i norsk økonomi totalt sett enn hva vi opplever nå. (©NTB)

På forsiden nå