En 145 kilo tung rullestol sporløst forsvunnet

Per Vollheim selv kom fram med Norwegian-flyet fra Evenes til Værnes. Men den 145 kilo tunge elektriske rullestolen hans er sporløst forsvunnet.

Mystisk forsvinning: Per Vollheim i den 145 kilo tunge rullestolen som er kommet på avveie. Her sammen med svigersønn Michael Kelly.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

- Det er et mysterium hvor rullestolen har tatt veien, sier Per Vollheim.

Den elektriske rullestolen 78-åringen er helt avhengig av, har vært på avveie siden søndag. Hver gang han eller hjelpere har kontaktet Norwegian, har flyselskapet ikke hatt svar å gi.

Rullestolbruker siden 2005

Vollheim som bor i Vestbygd i Lødingen kommune, har vært rullestolavhengig siden 2005, etter en ulykke om bord i sjarken hans da han var ute på fiske.

Søndag ettermiddag tok han flyet fra Evenes, med St. Olavs Hospital i Trondheim som mål. Dit skulle han på kontroll, og der er han fremdeles. Men uten sin spesialtilpassete stol.

- Andre stoler er vonde å sitte i, sier Vollheim som tirsdag hadde krøpet tidlig til køys på sykehuset for å slippe å sitte vondt.

Forlot stolen på rullebanen

- På Evenes sa de at jeg kunne kjøre min egen stol helt fram til flyet. Der ble jeg hjulpet over i en liten stol og om bord i flyet. Da sto sto el-stolen fortsatt på rullebanen, og det er siste gang jeg så den, sier Vollheim.

El-stolen må løftes med truck inn i lasterommet, på grunn av vekten på 145 kilo.

Skiftet fly i Oslo

Turen til Værnes gikk via Oslo, der Vollheim skiftet fly. Da ble han tilbudt å vente i sin egen stol, og var derfor sikker på at stolen var med flyet til Oslo i alle fall. Siden ventetiden var så kort, avslo han imidlertid tilbudet og brukte en vanlig «flyplassrullestol».

På Værnes gikk det halvannen time før Vollheim og flyplasspersonalet innså at stolen ikke var kommet fram til Trøndelag. Flere telefoner brakte heller ingen klarhet i hvor stolen befant seg.

Ikke småtteri

Det eneste Vollheim har mistet på flytur før, er en pute som lå i stolen. En så stor ting som en 145 kilos elektrisk rullestol, trodde han ikke kunne komme på avveie

Også ansatte på St. Olavs Hospital har forsøkt å finne svar på hvor stolen befinner seg, men ennå ikke lyktes. Vollheim skal være på sykehuset til fredag, og håper inderlig at stolen da er kommet til rette.

- Er den ikke det, får jeg midlertidig ta i bruk min første rullestol. Kommer ikke el-stolen til rette, må jeg søke NAV på nytt om ny stol, sier Vollheim.

En «krisestol» har han altså, men laderen har han bare én av. Den, en ganske tung ting også det, lå i en bag bak stolryggen.

- Jeg er nesten redd for at stolen er gått tapt, men jeg håper den kommer til rette, sier Vollheim.

Norwegian beklager

Presseansvarlig hos Norwegian, Charlotte Holmberg Jacobsson, beklager tirsdag kveld at stolen ikke er kommet frem, og trenger litt tid på å undersøke hva som er skjedd.

- Det er svært sjelden at rullestoler forsvinner når de er sjekket inn. Hva som er skjedd i dette tilfellet må vi undersøke nærmere. Det er litt vanskelig å finne ut på kveldstid, så vi må sjekke det onsdag morgen, sier hun.

På forsiden nå