Flertallet i nominasjonskomiteen i Oslo SV ønsker ikke sin egen partisekretær Kari Elisabeth Kaski på toppen av stortingslista for Oslo.

Det er klart etter at nominasjonskomiteen med stemmetallet 13 mot 4 heller ville prioritere 22 år gamle Ingvild Reymert før partitoppen.

LES MER: Noen talenter kommer, noen går - les politisk redaktør Tone Sofie Aglen om talentene som gir seg.

Vraket partisekretæren

Førsteplassen på SVs Oslo-liste regnes som partiets eneste sikre stortingsplass, og er neste år «ledig» etter at Heikki Holmås tidligere i år varslet at han nå vil gi seg etter 16 år på Stortinget.

Kari Elisabeth Kaski ble valgt til SVs partisekretær i fjor, og ble av mange utenfor partiet regnet som en favoritt til å overta da hun meldte sin interesse for Holmås-plassen.

Men blant lokallagene i Oslo har Reymert hatt bred og lang støtte – og i nominasjonskomiteen vraket Kaski til fordel for Reymert med solid overvekt – 14 mot 4.

Førsteutkastet fra nominasjonskomiteen skal nå ut på høring i lokallagene før Oslo-partiets nominasjonsmøte vedtar endelig stortingsvalgliste 1. desember.

Boligengasjement

Reymert har ledet Norsk Studentunion og har lang fartstid i både SU og SV.

- Det er veldig hyggelig at jeg er blitt spilt inn av så mange lokallag og at komiteen vil ha meg på topp, sier Reymert.

Hun er i dag nestleder i Oslo SV og har sittet i bystyret i hovedstanden siden 2011. Namsos-kvinnen mener at hovedstadspartiet foretrekker henne fordi hun har lang fartstid i Oslo bystyre og har et brennende engasjement for boligsituasjonen i hovedstaden.

- Jeg brenner virkelig for en rettferdig boligpolitikk. Jeg er bekymret for at forskjellene i Norge øker. Boligsituasjonen er den største driveren for forskjeller i Norge og det er på høy tid vi gjør noe med boligpolitikken, sier hun.

Eneste sikre plass

SV gjør det for tiden svært dårlig på meningsmålingene. Skulle partiet havne under sperregrensen også valgnatten neste år, regnes mandatet fra Oslo som det eneste helt trygge på landsbasis.