33 besto ny matteprøve for lærerutdanningen

Oslo (NTB): Etter en ny matteprøve er ytterligere 33 personer kvalifisert til å begynne på lærerutdanningen.

Saken oppdateres.

I sommer fikk søkere som hadde karakteren tre i matte, tilbud om å ta forkurs for å kvalifisere seg til lærerutdanningen, der det nå stilles krav om karakteren fire. Det ble påvist formelle feil ved gjennomføringen av den første prøven etter dette forkurset, og nå er det altså gjennomført ny prøve.

89 personer møtte til denne nye prøven, og av disse har altså drøyt en tredel bestått. De 33 kan enten begynne på lærerutdanningen umiddelbart eller utsette studiestart til neste høst, opplyser Kunnskapsdepartementet.

– De som ikke har bestått forkurset, har ikke strøket i matematikk. De har bare ikke klart å løfte karakteren sin fra en treer til en firer. Det kan være et krevende sprang. Jeg håper at de ikke vil gi opp sin ambisjon om å bli lærere. De kan for eksempel prøve å forbedre sin mattekarakter som privatist og søke igjen neste år, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Da den første prøven ble gjennomført i august, var det 485 som tok prøven og 124 som besto. (©NTB)

På forsiden nå