Verdalingen, som var arbeids- og sosialminister fra 2013 til 2015, lanserte boka «Bare gjør det. Trofast rebell for Siv og Erna» onsdag formiddag. Han gir i boka klart uttrykk for at han syntes det var blodig urettferdig å bli skiftet ut som statsråd.

«… jeg hadde forventet noe annet etter 27 års trofast tjeneste» skriver Robert Eriksson om tausheten han hevder å ha blitt møtt med etter avgangen som arbeidsminister i Erna Solbergs regjeringen.

Følte han ble holdt for narr

– Dette er en bok der jeg ikke har hatt et behov for å ta et stort oppgjør med alt og alle. Jeg ser medieomtalene spriker litt i alle retninger, men jeg har ikke noe behov for å ta et oppgjør med en eneste person, understreket Eriksson under boklanseringen.

Han skriver imidlertid at partileder Siv Jensen ga tydelige signaler om at det fortsatt var bruk for ham i partiet, men den tidligere Nav-ministeren ble arbeidsledig og tilbudet fra partiet uteble. Han følte han ble holdt for narr, men skriver i boka at han verken er sur eller bitter.

Ærlig og sårbar

– Alt som står i boka, er ting jeg har sett i øynene til folk og sagt, sier Eriksson og framholder at han er ærlig, men også sårbar, og at det han kaller sine dagboknotater også kan være både sårbart og litt vanskelig for dem som står ham nær.