– SMS hindret regjeringskrise for Frp

En tekstmelding under Framskrittspartiets gruppemøte kan ha forhindret at det ble et ekstraordinært landsstyremøte om partiets regjeringsdeltakelse, ifølge en ny bok.

Nye opplysninger kommer frem i boken «Frp - rett fra levra» som presenteres i dag.  Foto: AUDUN Braastad,, NTB scanpix

Saken oppdateres.

Dagbladet skriver at det oppsto krisestemning i Frps stortingsgruppe da Høyre og Arbeiderpartiet hadde inngått avtale om å ta imot 8 000 kvoteflyktninger. Gruppen var så misfornøyd med Høyre at det ble ytret ønske om å bryte ut av regjeringen. Løsningen ble krav om nasjonal folkeavstemning om mottak av Syria-flyktningene, kommer det fram i boken «Frp – rett fra levra», som presenteres tirsdag. Forfatter er Gunnar Ringheim, som til daglig er journalist i Dagbladet.

Daværende arbeidsminister Robert Eriksson sier i boken at han og nestleder Ketil Solvik-Olsen diskuterte situasjonen under en kaffepause, hvor Eriksson lanserte forslaget om folkeavstemning. Solvik-Olsen sendte deretter en SMS med forslaget til første nestleder Per Sandberg, som støttet ideen og lanserte forslaget. Forslaget om folkeavstemning ble stemt ned i Stortinget. 

På forsiden nå