Jensen og Tybring-Gjedde på topp for Frp i Oslo

Oslo (NTB): Siv Jensen og Christian Tybring-Gjedde topper det første listeforslaget fra nominasjonskomiteen i Oslo Frp foran stortingsvalget. Carl I. Hagen får hedersplassen helt nederst.

Saken oppdateres.

– Hvis det ikke hadde vært for ham og jobben han har gjort for partiet, hadde ingen av de andre kommet på Stortinget uansett. Jeg synes jo det gjør at han fortjener æresplassen, sier nominasjonskomiteens leder Peter Meidell til NTB.

Hagen har ikke stått på valglistene siden han trådte ut av Stortinget i 2009. I dag er han gruppeleder for Frp i Oslo bystyre.

På tredjeplass er Aina Stenersen innstilt, foran Mazyar Keshvari som hadde denne plassen sist og som er fast møtende vararepresentant.

– Det er ingen desavuering av Mazyar, men har rett og slett å gjøre med at Aina er leder for Oslo Frp, noe vi synes bør gjenspeiles på lista. Det gir oss i tillegg en bedre kjønnsbalanse, sier Meidell.

Nominasjonskomiteens arbeid ble gjort mye lettere da Sylvi Listhaug slo fast at hun ønsker stortingsplass fra hjemfylket Møre og Romsdal og ikke fra Oslo. (©NTB)

På forsiden nå