To skadd i togavsporing i Hemnes

Et passasjertog har sporet av nord for Bjerka i Hemnes kommune på Helgeland. Ingen personer skal ha blitt skadd i avsporingen.

Saken oppdateres.

To personer er skadd i en togavsporing nord for Bjerka i Hemnes kommune på Helgeland. Det lekker diesel fra toget, opplyser politiet.

Pressekontakt i NSB, Håkon Myhre, opplyser at det er snakk om et kveldstog fra Bodø til Mosjøen, og at avsporingen trolig vil bety at nattoget fra Trondheim og fra Bodø i natt må erstattes med buss forbi ulykkesstedet.

- Det var 14 mennesker om bord i toget, og vi arbeider ned med å få dem hentet med et tog som kommer fra Mosjøen. De vil bli kjørt tilbake til Mosjøen. Så starter arbeidet med å fjerne toget nord for Bjerka og rydde opp på stedet. Det er grunn til å tro at nattogene på Nordlandsbanen må erstattes med buss, i alle fall fordi ulykkesstedet. Vi jobber med dette nå, sier Myhre.

En luftambulanse er på stedet for å ta hånd om de to skadde. Ifølge politiet er det ikke meldt om flere personskader.

Steinblokk på sporet

Toget skal ha sporet av etter at det kjørte inn i en steinblokk 2-3 kilometer nord for Bjerka. Ifølge politiet er steinen på rundt 1 kubikkmeter.

Da toget traff steinblokken sporet det av med en aksling, ifølge Jernbaneverket.

– Det er betydelig materielle skader på toget. Det betyr at det er en god størrelse på steinen. Nok til å løfte et tungt tog av sporet, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til NTB.

Toglinjen går parallelt med E6 på ulykkesstedet, så dermed kommer nødetatene lett til stedet.

14 om bord

Ifølge NSB var det 14 personer om bord i toget.

– Det var kveldstoget fra Bodø til Mosjøen som sporet av, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB til Avisa Nordland.

– Ut ifra det vi har fått høre, skal det stort sett ha gått bra med alle, sier han.

NSB prioriterer nå å ta hånd om passasjerene.

– Et tog fra Mosjøen skal hente passasjerene trygt ned til Mosjøen. Etter det må toget berges, og det er Jernbaneverket som hjelper til med dette, sier Myhre.

Togstrekning stengt

Togstrekningen mellom Mosjøen og Mo i Rana er stengt og det blir satt opp buss for nattog på strekningen mellom Bodø og Trondheim.

– Vi har folk på vei for å få togsettet på skinnene igjen. Det er uklart hvor lang tid opprydningen tar, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Det var toglederen i Trondheim som meldte fra om ulykken til politiet. Politiet fikk melding om avsporingen klokken 21.53.

På forsiden nå