Skremmende klovner har dukket opp i Norge

Ungdom i Norge har latt seg inspirere av «killer klovn» fra USA. Tirsdag har ungdom i klovnemasker som oppfører seg skremmende dukket opp i Norge.

To unge gutter iført klovnemaske har skremt flere i Rønvik i Bodø tirsdag kveld. På bildet har vi en av de to klovnene.   Foto: Politiet / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Politiet på Møre melder nå i kveld at jenter ble plaget av ungdom som var utkledd som klovn ved bensinstasjon i Eidsvåg.

- Trolig inspirert av «killer clown», melder poltiet på Twitter.

Dette er en av flere hendelser med skremmende klovner i dag.

Med slagvåpen

Tre klovner med slagvåpen skremte flere personer på Romerike og i Bodø tirsdag kveld. Alle tre viste seg å være unge gutter, skriver NTB.

Klokken 21.30 opplyste politiet i Salten at de var på utkikk etter to personer med klovnemaske som hadde skremt flere personer i Bodø.

– Det var noen ungdommer som var på vei hjem fra konfirmasjonsundervisning i Rønvik-området, da det dukket opp to personer iført klovnemasker og dressjakke, og som hadde båret med seg kjepper eller balltre. De hadde skremt ungdommene skikkelig, sier operasjonsleder Espen Fagervoll, til Avisa Nordland.

Klokken 22.15 opplyser politiet at to unge gutter har meldt seg.

– De har forstått at dette ikke var lurt. De hadde paraply og lekesverd, tvitrer politiet.

Skummel klovn med hockeykølle

Tidligere på kvelden var en skummel klovn på ferde på Romerike. Ved 20.40-tiden meldte politiet at en person med klovnemaske slo etter en bil med et slagvåpen. Hendelsen fant sted like ved Auli barneskole i Nes kommune.

– Innringer til oss satt bak rattet med to barn i bilen da det dukket opp en mann i klovnemaske i grøfta. Han skal ha hatt et balltre eller noe lignende i hånden og løpt etter bilen, opplyser operasjonsleder Patrick Solberg i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Dette viste seg å være en 14 år gammel gutt, med en hockeykølle.

Kontakter foreldrene

– Vi dro til stedet og har anholdt en gutt som er født i 2002. Han og fire kamerater gjorde dette sammen. De fire andre sto og så på, mens de filmet stuntet, sier Solberg, til TV 2.

Politiet vil ta kontakt med guttenes foreldre før de gjør mer i saken.

Mye kan tyde på at personene har latt seg inspirere av de mange «klovnene» som skremmer folk i USA.

Britisk politi har advart

Britisk politi advarer landets befolkning mot å kle seg ut som klovner i det offentlige rom. Begrunnelsen er at det i USA den siste tiden har blitt meldt om en rekke tilfeller av «drapsklovner» som har skremt vettet av folk.

Politidistriktet Thames Valley, som dekker et stort område vest i London, kunne mandag opplyse om at det i løpet av helgen ble registrert 14 hendelser «der folk hadde meldt fra om at de var blitt truet eller skremt av andre som var utkledd som klovner».

- Frykt og angst

– Handlingene deres kan forårsake frykt og angst hos andre. Dette kan bli oppfattet som skremmende og truende, og kan føre til pågripelser og kriminelt rulleblad, advarer politiinspektør Andy Boyd i en uttalelse.

I et tilfelle skal en mann ha kledd seg ut som en klovn, og med en kniv i en hånd skal han ha fulgt etter fire barn på vei til en skole i byen Chester-Le-Street sør for Newcastle fredag. Barna ble svært opprørt og skremt, heter det i en melding fra det lokale politiet i fylket Durham.

Herjer i USA

– Vi tror dette er del av den store bølgen som nå herjer i USA, heter det i en melding fra Durham-politiet.

– Politiet gransker flere brukerkontoer i sosiale medier som er dedikert til dette drapsklovn-hysteriet, heter det videre i meldingen.

I Essex sørøst i landet har lokalpolitiet mottatt flere meldinger om folk utkledd som klovner nær skoler. 

På forsiden nå