Det viser oversikten over årets innsamlingsaksjon søndag kveld. Til sammenligning ble det under hele fjorårets TV-aksjon samlet inn om 183 millioner kroner. Det var det laveste beløpet på ti år.

Les også: Tordis (102) er trolig Norges eldste bøssebærer

Startskuddet for årets TV-aksjon gikk klokken 16, da frivillige over hele Norge begynte å gå fra dør til dør.

Kommunikasjonsansvarlig Maren Thorsen Bleskestad i TV-aksjonen opplyste søndag ettermiddag at det er nok bøssebærere til at hele landets befolkning har muligheten til å gi.

– I Tønsberg manglet det flere bøssebærere, men presten i Tønsberg kirke oppfordret i søndagsgudstjenesten folk til å melde seg. Da løste det seg, sa Bleskestad til NTB.

Utsira på givertoppen

Utsira er kommunen der folk i snitt har gitt mest. Kommunen har bidratt med 363 kroner per innbygger, viser oversikten søndag kveld. Videre på listen er Bokn, Træna og Kvitsøy, som har bidratt med henholdsvis 276, 240 og 193 kroner per innbygger.

Allerede halvannen time før bøssebærerne startet arbeidet var det imidlertid samlet inn over 43 millioner kroner. På givertoppen tronet Statoil ASA og Hydro, som begge bidrar med 1 million kroner.

– I tillegg til vårt bidrag på 1 million kroner auksjonerer vi i år bort «gullfatet», et forgylt oljefat som markerer at vi har produsert over 5 milliarder fat på Statfjord, sier informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Fatet er lagt ut på auksjonsstedet QXL , og høyeste bud er på over 60.000 kroner.

Rema 1000 har gitt 500.000 kroner, det samme har DNB, og Landsorganisasjonen i Norge (LO) bidrar med 400.000 kroner.

Ski, statistrolle og bil

I tillegg til Statoils gullfat, auksjoneres det bort både opplevelser og diverse andre ting der pengene går til TV-aksjonen.

Det høyeste budet så langt er på 171.000 kroner for en sending med Morgenklubben med Loven og Co fra Radio Norge.

Videre på lista over hva giverlystne kan by på, finner man blant annet et par signerte konkurranseski fra Marit Bjørgen, en Fiat 500 L, en statistrolle i NRK-serien SKAM og en skidress Therese Johaug brukte under VM i Falun.

Bøsse og id-lapp som skal brukes til årets TV-aksjon 2016. Pengene fra årets TV-aksjon skal Røde Kors bruke til å gi over to millioner mennesker livsviktig hjelp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix