Flere hundre abonnenter kan miste lørdagsavisen

3800 abonnenter hos Adresseavisen blir berørt når Posten slutter med avislevering på lørdager.

I byene blir avisen fortsatt levert på døra, men abonnenter som får lørdagsavisa i postkassen, kan bli berørt av den nye ordningen. 

Saken oppdateres.

Fra november slutter Posten med avislevering på lørdager, og dette rammer avisenes abonnenter over hele landet.

På landsbasis ser det ut til at minst 35 000 abonnenter ikke lenger får avis på lørdager, ifølge tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL). 128 000 aviser har tidligere blitt delt ut av Posten over hele landet.

Minst 600 Adressa-abonnenter rammet

Hos Adresseavisen blir 3800 abonnenter berørt. For mange av disse finnes det imidlertid løsninger. Slik det ser ut nå, mister minst 600 abonnenter avisen på lørdager. Dette rammer også lokalavisene i Polaris-konsernet. For hele konsernet er det snakk om 26 000 berørte og 5500 som ikke får lørdagsavis.

I juli ble selskapet Kvikkas tildelt konsesjonen for utdeling av lokalaviser i distriktene på lørdager. Kontrakten gjelder i to år fra november 2016. Imidlertid ser det ut til at selskapet ikke vil kunne levere til alle abonnentene.

- Vanskelig situasjon

- Da Posten la ned lørdagsdistribusjonen, var forutsetningen at man skulle finne en alternativ løsning for distribusjon av lørdagsavisene, men det har ikke blitt gjort. Spørsmålet er om departementet har fulgt helt med i timen, sier sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen.

- Hvilke konsekvenser får dette for Adresseavisen?

- Jeg synes dette er en vanskelig situasjon å havne i. Vårt hovedmål er å få ut avisen til de som er abonnenter. I dette tilfellet har staten gitt anbudet til et firma som ikke kan utføre jobben. Dette er særlig alvorlig når vi ser hvilken situasjon bransjen er i, mener Mørseth.

- Frykter dere at dette kan føre til at abonnenter sier opp?

- Det er klart at når man har vært vant til å få avisen på lørdager, og ikke får det lenger, kan dette få konsekvenser. Dette gjelder ikke bare Adresseavisen, men hele avisbransjen, som for tiden er under et kjempepress, understreker sjefredaktøren.

MBL uttrykte sterk bekymring for situasjonen i et møte med Samferdselsdepartementet sist uke, skriver Aftenposten.

- Hvilken informasjon vil bli gitt til abonnentene som rammes av dette?

- Vi jobber nå med å finne ut hvor mange og hvem dette gjelder, og vil kontakte dem og prøve å finne mulige løsninger, opplyser Mørseth.

LES OGSÅ: Norske medier kutter for over to milliarder kroner

- Dramatisk

- For oss er dette dramatisk, sier Haakon Onstad, daglig leder i distribusjonsselskapet Adressa distribusjon .

- Dette er et resultat av Stortingets beslutning. Men løsningen vi sitter igjen med, er kanskje ikke i henhold til Stortingets vedtak, i og med at ikke alle abonnenter får avisen på lørdager, sier Onstad.

Distribusjonsselskapet regner nå på ulike løsninger.

- Akkurat nå regner vi på hvor mye det vil koste å transportere avisen fram til distributøren. Det er en kostnadsutfordring, sier Onstad.

På forsiden nå