Solvik-Olsen: Handlet så raskt jeg kunne

Oslo (NTB): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) avviser at han kunne ha bidratt til å løse togstreiken på et tidligere tidspunkt. Han gleder seg over at den snart fem uker lange konflikten er over.

Saken oppdateres.

– Jeg er veldig glad for at streiken er over. Den har rammet togpendlerne hardt, sier Solvik-Olsen til NTB.

At Samferdselsdepartementet forplikter seg til å sette i gang et arbeid for å etablere en nasjonal standard for kompetanse og opplæring for lokomotivførere, bidro til å løse streiken. Solvik-Olsen avviser at initiativet kunne ha kommet før, slik at streiken kunne ha vært stanset eller til og med unngått.

– Dette var en konflikt mellom to parter i et tariffoppgjør. Det er lang tradisjon i Norge for at staten ikke blander seg inn i tariffoppgjør, sier han.

Først når det kom en formell henvendelse fra partene samlet, kunne regjeringen ta grep, ifølge samferdselsministeren.

– Jeg konstaterer at partene sier de har prøvd andre spor, og at det var riksmekleren som bidro til at henvendelsen kunne sendes. Jeg har hele tiden sagt at døra mi står åpen, men jeg kan ikke handle på bakgrunn av synspunkter som fremmes fra én enkelt part gjennom mediene, sier han. (©NTB)

På forsiden nå