Travel halloween for politiet

Halloween-kvelden dreide seg ikke bare om knask. Rundt om i landet var det nok av knep, og politiet hadde en travel kveld med å håndtere alt fra eggkasting til godterityver.

Halloween på Nordberg i Oslo.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Oslo: Mens mange gikk fra dør til dør for å be om godteri, var det mange knep også. I Buskerud, Hurum, Trøndelag og Gjøvik kom det melding om eggkasting og tilgrising av hus, mens ungdommer i Drammen kastet fyrverkeri mot en kiosk, og i Hokksund ble det kastet en røykbombe ved ungdomsskolen.

Og på Sortland var det en trist halloween for to ni år gamle gutter som gikk «knask eller knep».

– To eldre gutter møtte dem ved Lamarka skole, dyttet til dem og stjal godteriet deres. Den ene gutten ble dyttet og falt i en grøft, med det resultat at han fikk vondt i et kne og håndledd. Vi er ikke imponert over de eldre guttenes oppførsel. De burde skamme seg, melder politiet i Midtre Hålogaland på Twitter.

Travel kveld

Politiet ba om at de som går «knask eller knep»-runder på halloween var forsiktige når de skulle ferdes langs trafikkerte veier i høstmørket.

Det er imidlertid ikke bare eggkasting politiet har måttet ta tak i. Også andre knep gikk litt for langt. I Porsgrunn kom det meldinger om ungdommer som kastet seg foran biler, mens i Sør-Trøndelag melder politiet om at et tolv år gammelt barn ble skremt av en klovn med balltre utenfor en bolig.

Bilnøkler i stedet for godteri

Også i Agder var det flere hendelser på halloween-kvelden.

– Da tikker det inn halloween-meldinger til politiet. Maskekledde folk som skyter med paintball og kaster stein på busser. Setter fyr på småting og sikter på politiet med softgun. Det er, for å si det forsiktig, ikke særlig bra, skriver politiet i Agder på Twitter.

I Stavanger var en kvinne hakket for gavmild da hun skulle dele ut godteri til utkledde barn. Ved et uhell ga hun ungene bilnøklene sine i stedet for godteri, men politiet forteller at hun håper å få dem igjen, og oppfordrer godhjertede halloween-barn om å levere dem tilbake.

Siste feiring

Et sted det derimot gikk rolig for seg mandag kveld, var på «halloween-huset» på Nordberg. Etter 14 år med skremmende moro for barna i nabolaget, var det mandag duket for siste halloween-feiring i Oslos kanskje skumleste hus.

– Det tar rett og slett for mye tid. Det er blitt for stort, og da er det på tide å kutte når man er på topp. Nå må jeg gi meg og frigjøre litt plass i boden og garasjen, sier Kåre Mortensen, mannen bak et av Oslos kanskje mest kjente «halloween-hus».

I 14 år har Mortensen vært beryktet for labyrinten han hvert år har bygd større og skumlere utenfor huset sitt.

«Årets show»

Det var imidlertid mange barn som fikk med seg det Mortensen selv kaller «årets show», som han har brukt fem uker på å montere, og flere måneder på å planlegge. I år var også to skuespillere leid inn for å skape ekstra god halloween-stemning i labyrinten.

I løpet av kvelden var flere naboer innom for å takke for mange år med mye moro for barna i nabolaget.
 


Halloween feires over hele landet. Det blir mye knask og knep. Her fra Nordberg i Oslo. Kåre Mortensen har laget halloween for barna i mer enn 14 år. 
    
      (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Halloween feires over hele landet. Det blir mye knask og knep. Her fra Nordberg i Oslo. Kåre Mortensen har laget halloween for barna i mer enn 14 år.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Halloween på Nordberg i Oslo. Arild Isaksen er leid inn som profesjonell skremmer.  
    
      (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Halloween på Nordberg i Oslo. Arild Isaksen er leid inn som profesjonell skremmer.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

På forsiden nå