Pelsdyrnæringen spent før regjeringens pelsdyrmelding

Oslo (NTB): Pelsdyrnæringen har blitt holdt på pinebenken lenge. Fredag legger regjeringen fram sin pelsdyrmelding som kan avgjøre bransjens fremtid i Norge.

Saken oppdateres.

– Dette har vært en krevende venteperiode, der blant annet rekruttering og investeringer er satt på vent i påvente av regjeringens konklusjon. Vi håper regjeringen har sett de store endringene som har skjedd i næringen de siste årene, sier styreleder Bertran Skadsem i Norges Pelsdyralslag.

Landbruksminister Jon Georg Dale presenterer fredag formiddag stortingsmeldingen om den omstridte bransjen.

I forkant av denne meldingen la næringen selv fram resultatet av sin egen internkontroll av 490.000 dyr i Rogaland. Totalt ble det funnet 469 syke eller skadde dyr.

– Det er 469 flere enn vi ønsker oss, men utgjør likevel bare 0,096 prosent av besetningene. Vi har en nullvisjon vi strekker oss mot, men mener tallene våre viser at vår næring fortjener en fremtid, sier styreleder Bertran Skadsem i Norges Pelsdyralslag.

Dyrevernere har vært sterkt kritisk til pelsbransjen i mange år. Så sent som i midten av oktober uttalte Mattilsynet at det er vanskelig å sikre god dyrevelferd hos oppdretterne. (©NTB)

På forsiden nå