Første lørdag uten avis for 45 000 abonnenter

I dag var første dagen folk i distriktene ikke fikk levert aviser. - Mener de vi alle skal klumpe oss sammen på dyrkamarka inne i Trondheim, spør Knut Jenssen fra Bratsberg.

Mange fikk ikke avisen i dag.  Foto: Adresseavisen

Saken oppdateres.

Knut og Olaug Kirsten Jenssen som bor på Bratsberg i Trondheim fikk en annerledes lørdag. Adresseavisen kom ikke på døra. Sammen med flere andre abonnenter, litt utenfor den vanlige leia, har de ikke fått levert avis i dag. Norge har fått en ny postlov og Posten skal ikke lengre distribuere post eller avis på lørdager. Kvikkas, distributøren som Samferdselsdepartementet har gitt jobben etter en anbudsrunde, har ikke samme leveringsdekning som Posten. Det er dette som gjør at Jenssen, og 45 000 andre avisabonnenter i hele landet, i dag våknet opp til en ny virkelighet på lørdager. 700 av dem er Adresseavisens abonnenter.

LES OGSÅ: Mange rammet av ny avtale

- Dette liker jeg svært dårlig. Jeg skjønner at det ikke er Adresseavisens feil, at det er staten som svikter, men det hjelper ikke. Får jeg ikke avisa på lørdag, er det like greit å si opp abonnementet. Jeg er 70 år nå og har lest Adressa siden jeg var ti, sier Knut Jenssen. Hans problem er at han har dårlig nettdekning også, slik at han heller ikke får benyttet seg av digitale løsninger.

Her kan du lese hva Kvikkas svarer på kritikken.

Jenssen sier han er skikkelig irritert:

- Skal man bare få et tilbud hvis man bor rett ved E6? Mener de at vi alle skal klumpe oss sammen på dyrkamarka inne i Trondheim, spør han.

Her kan du lese eAdressa.

LES OGSÅ: Slik lyktes de mektige aktørene på Overvik

- Jeg beklager så mye

Administrerende direktør i Adresseavisen, Tove Nedreberg, sier hun er veldig lei seg for at om lag 700 av avisens abonnenter ikke får avisa lørdag. Blant annet er det tidspunktet for trykking som gjør det umulig med full distribusjon etter at Kvikkas har overtatt.

- Jeg må bare beklage så mye til de av våre abonnenter som ikke får avisa før mandag. Vi har jobbet steinhardt for å minimere konsekvensene av dette, og jobber videre med det, sier hun.

- Hva må gjøres?

- Det har vært en rekke møter om dette, en langvarig diskusjon og dialog. Nå på mandag er det nytt møte der samferdselsesminister Solvik-Olsen har invitert. Der vil også Mediebedriftenes Landsforening være representert, sier Nedreberg.

- Kan dette problemet la seg løse?

- Det tør jeg ikke si.

I Stortinget sa samferdselsministeren at den nye postloven ikke skulle få konsekvenser for lørdagsleveringen av aviser. Slik ble det likevel ikke.

LES OGSÅ: Solvik-Olsen om togstreiken: Handlet så raskt jeg kunne.

- Like skuffet hver gang

Sturla Jøssund fra Opplandsaunet i Flatanger ringte Adresseavisen for å få avisen til å lage en sak om tingenes sørgelige tilstand.

- I dag fikk vi verken Adresseavisen eller Namdalsavisa. Jeg har gått to ganger ned til postkassen. Det er 300 meter hver vei. Jeg ble like skuffet hver gang, forteller Jøssund.

Heller ikke han har nett, og kan kun bruke mobilen.

- Naboen fortalte at det var et firma fra Nordmøre (Kvikkas, red.anm.) som hadde fått anbudet. Kanskje ikke så rart avisa ikke er i postkassa da – det tar litt tid fra Nordmøre og hit, sier nordtrønderen.

Adm dir Tove Nedreberg lover at de skal følge opp om Kvikkas har levert som forutsatt til de stedene som er nevnt i artikkelen.

LES OGSÅ: Gårdsbruk i Namdalen solgt for 10,4 mill

Adm dir Tove Nedreberg i Adresseavisen beklager sterkt til de abonnentene som i helga ikke har fått lørdagsavisen. Sjefredaktør Tor Olav Mørseth sier den manglende distribusjonen er en alvorlig situasjon å havne i. Bildet er tatt under mer gledelige omstendigheter, presentasjon av lesertall. 

Adm dir Tove Nedreberg i Adresseavisen beklager sterkt til de abonnentene som i helga ikke har fått lørdagsavisen. Sjefredaktør Tor Olav Mørseth sier den manglende distribusjonen er en alvorlig situasjon å havne i. Bildet er tatt under mer gledelige omstendigheter, presentasjon av lesertall. 

På forsiden nå