Tine satser på produksjon av Jarlsbergost i Irland

Mogeely (NTB): Tine vil investere store summer i et nytt meieri for produksjon av Jarlsbergost i Irland. Meieriet skal stå klart i 2020 når den norske eksportstøtten for osten forsvinner.

Saken oppdateres.

Tine offentliggjorde i mai i år at de vil flagge ut denne osteproduksjonen til Irland for å bøte på tapet av eksportstøtten. Sist uke besøkte landbruksminister Jon Georg Dale og hans irske kollega Michael Creed stedet der den nye fabrikken skal bygges, Mogeely i Cork, skriver Nationen.

Den nye fabrikken skal etter planen stå klar i 2020, og vil kunne produsere 14.000 tonn Jarlsberg. Siden 2006 har det irske samvirket Dairygold produsert Jarlsberg på lisens fra Tine, men når det nye anlegget er ferdig, skal Tine selv stå for produksjonen, mens Dairygold skal levere melk til meieriet.

Tine anslår at anlegget vil koste noen titalls millioner euro.

– Vi er i dag i en tidlig planleggingsfase, og det er for tidlig å si noe om kostnaden og hvor mange arbeidsplasser det blir. Det er en omstendelig prosess å bygge et meier, og vi arbeider med søknaden for byggestart nå, sier Tine-sjef Hanne Refsholt. (©NTB)

På forsiden nå