Ambassadør slakter Trondheims Israel-boikott

Israels ambassadør til Norge mener Trondheim kommunes vedtak om å boikotte varer fra bosetninger på okkuperte områder bidrar til å øke fiendtligheten mellom israelere og palestinere.

Israels ambassadør Raphael Schutz er lite imponert over vedtaket til Trondheim kommune.   Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.

Saken oppdateres.

Oslo: – Vedtaket til bystyret i Trondheim bidrar ikke til et miljø hvor fred kan oppnås. Det å jobbe for boikott framfor dialog, øker nivået av fiendtlighet og mistro mellom israelere og palestinere, sier Israels ambassadør Raphael Schutz.

LES OGSÅ: Bystyrets vedtak om boikott kan være ulovlig

I vedtaket til Trondheim kommune heter det at staten Israel har en stadig verre okkupasjonspolitikk. Kommunen ønsker derfor å avstå fra innkjøp av varer og tjenester som er produsert i bosetningene i de okkuperte palestinske områdene.

Ambassadøren skriver i en uttalelse at bare direkte forhandlinger mellom Israel og de palestinske myndighetene kan føre til en tostatsløsning. Han mener bystyret bommer med sitt vedtak.

LES OGSÅ: Nå skal israelske varer og tjenester boikottes

– Premisset for vedtaket er basert på resolusjoner i FN, en institusjon hvor flertallet av medlemmene er ikke-demokratiske stater. Den jødiske staten blir systematisk diskriminert i FN og FNs organer, hvor antallet resolusjoner mot Israel er høyere enn mot alle andre stater til sammen. Trondheim bystyres vedtak føyer seg inn i denne diskrimineringen og dobbeltstandarden, skriver Schutz.

På forsiden nå