Det sa statsminister Erna Solberg da hun møtte pressen nå i ettermiddag.

AGLEN KOMMENTERER: Et nødvendig brudd

- Har fem dager på meg

Solberg sier hun inviterer Venstre og KrF til nytt møte om statsbudsjettet for neste år for å finne en vei ut av det som fremstår som et kaos på borgerlig side.

– Jeg har fem dager på meg til å gi landet et budsjett. Jeg forsøker å finne løsninger, sa hun.

HAREIDE: - Vi står for langt fra hverandre

- Finnes en grense

- Dette har blitt en litt annen prosess enn det vi så for oss. Vi mener at vi har strukket oss lang for å møte kravene som Venstre og KrF har kommet med, men det mener ikke KrF og Venstre er nok. Det er leit at Venstre og KrF har valgt å ikke gå videre i budsjettforhandlingene nå, sa Solberg.

Hun innrømmer at det er en krevende situasjon.

- Jeg er statsminister. Men samarbeidet er mellom fire ulike partier, og fire partiledere. Jeg har stor forståelse for at alle ønsker gjennomslag, og det er en grense for hva vi kan være med på. Det gjelder også Høyre, sier hun.

LES DEG OPP PÅ KRISEN: Dette kan skje de kommende dagene

Lavere utslipp

Hun mener det er muligheter for å finne en budsjettløsning som gir lavere klimautslipp.

- Jeg kommer til å jobbe videre for at vi finner en slik løsning i dagene fram til vi skal votere over budsjettet, sier hun.

Hun framhever budskapet fra Hareide om at ballen nå ligger hos regjeringen og at han venter et utspill derfra, men hun ga ingen signaler om at det blir aktuelt å endre på den såkalte bilpakken.

Hun poengterte også at Fremskrittspartiet har beveget seg betydelig fra sine primærstandpunkter på bilavgiftene i det budsjettforslaget det forhandles om.

- Håp, sier Jensen

Frp-leder Siv Jensen sier hun fortsatt har håp om å finne fram til en budsjettløsning innen finansdebatten på mandag.

– Selv om Venstre og KrF i dag mener det ikke er grunn til å gå videre med budsjettforhandlingene, registrerer jeg at partilederne likevel gir uttrykk for at de ønsker en videre dialog, sier Jensen til NTB.

– Det gjør at jeg fortsatt har håp om at vi skal finne fram til en løsning før finansdebatten tar til i Stortinget førstkommende mandag, tilføyer Frp-lederen.

Avviser kritikk

Hun sier hun er glad for at KrF-leder Knut Arild Hareide på onsdagens pressekonferanse slo fast at regjeringen har kommet KrF og Venstre i møte.

– Det bekrefter det jeg har sagt om at vi har strukket oss, sier hun.

Jensen avviser at Frp ikke har fulgt opp forpliktelsene om å skjerpe klimainnsatsen i statsbudsjettet for neste år.

– Fremskrittspartiet har tatt sitt ansvar for å komme Venstre og KrF i møte i diskusjonen om klimagassutslipp, da vårt landsstyre besluttet å øke drivstoffavgiftene, sier hun

- Stor sjanse for kabinettspørsmål