SV: – Grå politikk dekket med grønnmaling

SV-leder Audun Lysbakken mener Venstre og Kristelig Folkeparti har valgt Fremskrittspartiet foran klimaet.

SV-leder Audun Lysbakken. 

Saken oppdateres.

– Dette forliket står i sterk kontrast til de store ordene om offensiv klimapolitikk som kom da forhandlingene ble brutt. Venstre gikk opp som en løve, men kom i dag ned som en skinnfell, sier Lysbakken kort tid etter at samarbeidspartiene presenterte budsjettavtalen tidlig lørdag kveld.

– Venstre og regjeringen har lovet store utslippsreduksjoner år etter år. Resultatet har vært økte utslipp. De lover 600.000 tonn i kutt. I verste fall kan utslippene fortsette å øke. Dette budsjettet er full av triksing med tall, og grå politikk er dekket med grønnmaling, fortsetter Lysbakken.

Han legger til at han synes det er flere gode tiltak i avtalen, men at budsjettet ikke svarer på de kravene som stilles i Parisavtalen.

På forsiden nå