Fremskrittspartiet kraftig fram på ny måling

Oslo (NTB): Frp øker sin oppslutning med 3,5 prosent og får 13,4 prosents oppslutning på desembermålingen Opinion har gjort for ANB.

Saken oppdateres.

Novembermålingen fra Opinion viste bare 9,9 prosent for partiet, noe som var uvanlig lavt. Partileder Siv Jensen mener Frps standhaftighet gjør at partiet nå vokser på målingene.

– Dette tror jeg skyldes at vi har vært tydelige og holdt fast på vårt budskap. Våre velgere ser at vi har jobbet hardt for at den mye omtalte bilpakka skulle ligge fast og vi berømmes for det nå, sier Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

For de andre partiene er det bare mindre utslag på målingen som fortsatt gir rødgrønt flertall. Samtidig er både SV og Venstre så vidt over sperregrensen med henholdsvis 4,3 og 4,1 prosents oppslutning.

Tallene bekymrer imidlertid ikke Frp-lederen.

– Mange ser nok med en viss uro på den buketten av partier som må samarbeide på rødgrønn side, med en salig blanding av SV, MDG, Sp og Ap. Det blir nok ikke en regjering som tar folks bekymringer på alvor, tenker jeg. (©NTB)

På forsiden nå