Laksebedrift permitterer på grunn av rasstengt vei

Roan (NTB): Kråkøy slakteri i Roan i Sør-Trøndelag har permittert alle sine 55 ansatte og har tapt store summer etter at et steinras stengte fylkesvei 14 tirsdag.

Saken oppdateres.

– Vi har 60 tonn laks stående på kjøla som var ferdig pakket og klar til å hentes med bil da raset gikk. Den kjører vi ut med båt i dag og eventuelt i morgen hvis vi ikke rekker alt. Det er en stor prosess som koster ganske mye. Men vi skal få ut det som er slaktet og berge det i hvert fall, sier daglig leder Roger Sørgård til NRK.

Han opplyser at bedriften vanligvis slakter rundt 100 tonn laks hver dag med to skift, men når fisken ikke kan fraktes ut via veien, må de permittere. Bedriften har hittil tapt over en halv million kroner som følge av den rasstengte veien.

Avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag sier at hun forstår at det er en krevende situasjon for laksebedriften, men kan ikke love noen åpning av veien før etter helgen.

– Det er flere faktorer som teller inn. Så blir det gjort en vurdering av hvilke strekninger som ligger først i køen, sier hun. Værforholdene gjør også arbeidet krevende. (©NTB)

På forsiden nå