Brekke og Wærsted har så langt vært forsiktige med å kommentere den angivelige konflikten. Dermed står fortsatt mange spørsmål ubesvarte.

Pressekonferansen, som starter klokka 11, blir trolig også fulgt nøye av næringsminister Monica Mæland (H), som har varslet at hun vil kommentere saken i etterkant.

– Statsråden avventer Telenors pressemøte før hun gir ytterligere kommentarer, fikk NTB opplyst av Nærings- og fiskeridepartementet tirsdag kveld.

Les også: Dette er Telenors Asia-problemer – land for land

– Tvunget til å kommentere

Et to dager langt maratonmøte i Telenor-styret endte tirsdag kveld med at både Brekke og Wærsted får fortsette. I en børsmelding opplyser styret at de mener Brekke er den rette til å lede Telenors arbeid med å sette konsernets nye strategi ut i livet. Det fremgår også at styret står samlet bak denne avgjørelsen.

– Styret kom til et punkt der det måtte fortelle allmennheten om det har eller ikke har tillit til Brekke, sier NHH-professor Karin Thorburn til Dagens Næringsliv.

Hun forsker blant annet på eierstyring og selskapsledelse.

– I og med at det har vært så mange lekkasjer har styret vært tvunget til å kommentere om det ikke har tillit. Gitt mediestormen som har vært så måtte det komme ut og si noe, sier Thorburn.

Les også: Telenors PR-konsulentbruk vekker reaksjoner

– Ferdigbehandlet

Børsmeldingen som tirsdag ble sendt ut av Telenor-styret, referer til den oppmerksomheten Brekkes tid som leder for Telenor i Asia har fått i det siste. Styret viser til at de tidligere har ferdigbehandlet disse sakene.

Samtidig fremgår det at det har vært ulike synspunkter på flere saker styret har behandlet de siste månedene. Disse sakene knytter seg blant annet til strategi, virksomhetsstyring og selskapets etiske retningslinjer.

Wærsted fortsetter

Ingen i styret kom ut for å kommentere beslutningen tirsdag kveld.

I stedet delte kommunikasjonsdirektør Severin Roald ut en pressemelding om at selskapet fortsatt har tillit til konsernsjefen, ett minutt etter at børsmeldingen forelå klokka 19.45.

På direkte spørsmål bekreftet han at også styreleder Gunn Wærsted fortsetter i sin stilling.

– Det er riktig, fastslo Roald.