Årsbeste for Ap på ny måling

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet får årets høyeste oppslutning på Dagbladets partibarometer for desember. Partiet får en oppslutning på 37,8 prosent – en framgang på 2,2 prosentpoeng.

Saken oppdateres.

– Målingen viser at det er flertall for en ny regjering. Høyre og Frp går tilbake, og Ap går tydelig fram. Det gir en fin inngang på den lange valgkampen hvor vi skal slåss for flere arbeidsplasser og vekst, sier Aps nestleder Hadia Tajik til Dagbladet.

Regjeringskameratene i Høyre og Fremskrittspartiet får en oppslutning på 23,3 og 13 prosent, noe som betyr en tilbakegang på henholdsvis 1,5 og 1,1 prosentpoeng.

Ingen av regjeringens samarbeidspartier går tilbake. KrF står på stedet hvil med 4 prosent, mens Venstre går fram 0,3 prosentpoeng til 4,8 prosent.

– Det interessante i denne og flere av de andre målingene er at man ikke kan se særlig tydelige endringer etter budsjettrunden, sier valgforsker Bernt Aardal.

SV, MDG og Rødt ligger under sperregrensen på Dagbladets måling. SV går tilbake 0,3 prosentpoeng til 3,4 prosent. MDG får 2,9 prosent (-0,6), mens Rødt får 1,5 prosent, tilbake 1,6 prosentpoeng. (©NTB)

På forsiden nå