Storbyene svir av millioner på fyrverkeri

Landets fem største byer fyrer opp fyrverkeri for litt over to millioner kroner på nyttårsaften.

Trondheim bruker minst penger på fyrverkeri av de fire største byene i landet.

Saken oppdateres.

Hovedstaden topper listen over hvor mye som brukes, med 800 000 kroner, skriver VG. Summen tilsvarer 1,2 kroner per innbygger. Deretter følger Stavangers med fyrverkeri for 650 000 kroner (5 kroner per innbygger), Bergen med 300 000 kroner (1,1 kroner per innbygger), Trondheim med 150 000 kroner (0,8 kroner per person) og Kristiansand med 100 000 kroner (1,1 kroner). I landets sjette største by, Tromsø, finansieres fyrverkeriet av innbyggerne og sponsing fra bedrifter.

Kommunene sier de ikke har noen problemer med å forsvare pengebruken.

- Det offentlige fyrverkeriet er et forebyggende tiltak for å minimere ulovlig bruk av fyrverkeri, sier spesialkonsulent Jenny Wallheden Krohn i Bymiljøetaten i Oslo kommune til avisen. Stavanger fremhever skadebegrensing som årsak for satsingen.

- Vi vet jo at en øyeskade kan koste mer enn alle disse oppskytingene, sier rådgiver Stein Bethuelsen i Stavanger kommune.

Ifølge Norsk Pyroteknisk Bransjeråd bruker norske privatpersoner i overkant av 300 millioner kroner på fyrverkeri på nyttårsaften.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå