Richard With er på vei sørover

Over et døgn forsinket har hurtigruteskipet Richard With forlatt Rørvik. Uværet førte til at skipet ble liggende værfast.

  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Hurtigruteskipet er så forsinket at skipet nå går direkte til Bergen uten passasjerer.  De 200 passasjerene er sendt til Værnes for å ta fly til Bergen.

- Slik kommer de seg til endestoppestedet omtrent etter ruteplanen og rekker planlagte forbindelser videre, sier kommunikasjonsssjef Rune Thomas Ege.

Nyttårsfeiring ombord

Passasjerene fikk feire nyttår med god mat og drikke ombord på skipet slik planen var. Deretter fikk passasjerene sove ut før de dro til Værnes søndag.

Richard With skulle egentlig forlatt Rørvik fredag kveld for å ankomme Trondheim tidlig lørdag morgen. Nå er skipet på vei sørover langs trøndelagskysten. 

Lørdag gikk skipet fra Rørvik på vei sørover, men måtte gjøre vendereis da de møtte kraftig vind og 12-15 meter høye bølger over Folda.

- Hurtigruten ønsker å seile i rute, sier kommunikasjonssjefen som legger til at de likevel ikke utfordrer naturkreftene.

- Når været er så ille som det har vært nå, ligger vi heller i ro, sier han. Ege forteller at passasjerene fikk beskjed om å holde seg i lugarene sine da de gikk fra Rørvik første gang.

- Det var en ubehagelig tur for passasjerene, men det er enklest og mest behagelig å holde seg i lugaren når det er slik vind og sterke bølger.

Tre hurtigruter i Rørvik

Hele tre hurtigruteskip feiret nyttår i Rørvik.

MS Finnmarken på vei nordover og MS Nord Norge på vei sørover skulle etter planen  ha nyttårsfesten ombord i Rørvik. På grunn av uværet fikk de to skipene selskap med MS RIchard With. På grunn av nyttårshelgen er ruteplanen litt annerledes enn normalt. Nord Norge forlot Rørvik en time etter midnatt og har i morgentimene søndag vært i Trondheim før skipet fortsetter sørover etter planen.


Her ser vi at hurtigruteskipet Richard With dro fra Rørvik, gjorde vendereis på Folda, før skipet nå er på vei sørover langs Fosen.  
    
      (Foto: marinetraffic.com)

Her ser vi at hurtigruteskipet Richard With dro fra Rørvik, gjorde vendereis på Folda, før skipet nå er på vei sørover langs Fosen.   Foto: marinetraffic.com

MS Finnmarken er på vei nordover fra Rørvik etter planen.  
    
      (Foto: morten antonsen)

MS Finnmarken er på vei nordover fra Rørvik etter planen.   Foto: morten antonsen

På forsiden nå