Høyres programkomité nevner ikke eggdonasjon

Oslo (NTB): Høyres programkomité tar ikke stilling til eggdonasjon. Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise sier til Dagen at han forventer en heftig debatt om saken på landsmøtet i mars.

Saken oppdateres.

Det har vært knyttet spenning til om programkomiteen i Høyre nå ville ta stilling for eller mot eggdonasjon. I høstens førsteutkast til nytt partiprogram ble punktet i dagens program om å ikke tillate eggdonasjon, fjernet. Men nå er det klart at programkomiteen står fast på nei til surrogati og aktiv dødshjelp. Samtidig nevnes ikke eggdonasjon andreutkastet, som legges frem torsdag.

– Det har vært svært delte meninger i komiteen om eggdonasjon. Vi har prøvd å begrense antall dissenser, så dette blir noe landsmøtet vil avgjøre, sier komitémedlem og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise til Dagen.

Han tror det blir en spennende debatt der Høyre er delt på midten. Selv ønsker han og Unge Høyre å tillate eggdonasjon.

– Jeg ser ikke noen store, prinsipielle forskjeller mellom eggdonasjon og sæddonasjon. Eggdonasjon er selvsagt et mer komplisert inngrep med hormonbehandling, men først og fremst er dette en sak den enkelte kvinne selv må vurdere, sier Tonning Riise. (©NTB)

På forsiden nå