Belønningsordning for universitetslærere

Kvalitet i høyere utdanning står på sakslisten når kunnskapsministeren og statsministeren møter folk fra høyere utdanning tirsdag.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil gjøre det like gjevt å undervise som å forske.  

Saken oppdateres.

På den årlige kontaktkonferansen mellom regjeringen og folk fra universitet og høyere utdanning blir teamet kvalitet i høyere utdanning med nyheter fra en stortingsmelding som ennå ikke er lagt fram.  Statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer til å lansere tiltak for å få bedre kvalitet på utdanningen.

Regjeringen kommer til å foreslå en belønningsordning for underviserne, en statsus som merittert underviser.

LES OGSÅ: Vil gi ære, status og høyere lønn til de beste underviserne

Meritterte undervisere

Lanseringen kommer i forkant av stortingsmeldingen om kvalitet i høyere utdanning som  er varslet senere i januar.

Regjeringen krever i kvalitetsmeldingen at alle høyre utdanningsinstitusjoner og universitet i løpet av to år skal ha på plass en ordning for meritterte undervisere etter mønster fra tilsvarende ordninger for forskere.

NTNU og Universitetet i Tromsø er allerede i gang med å utvikle en slik ordning. De beste underviserne der kan få statusen allerede i løpet av 2017. Også Universitetet i Bergen er i ferd med å sette i gang en belønningsordning for undervisere.

Slik skal det blir mer stas å undervise

Stortingsmeldingen kommer til å ha to hovedpoeng for å gjøre det gjevere å undervise:

  • God undervisning skal lønne seg for den enkelte underviser. Derfor ønsker kunnskapsministeren seg en meritteringsordning. I løpet av to år skal alle høyere utdanningsinstitusjoner ha en slik ordning på plass.
  • Stiller krav til pedagogisk basiskompetanse for å undervise i høyere utdanning.
På forsiden nå