Tollerne tok flere og større smuglerpartier med hasj

Oslo (NTB): Tolletaten beslagla nesten to tonn cannabis i fjor. Det er blant de største mengdene hasj og marihuana som er tatt noen gang.

Saken oppdateres.

Totalt avslørte tollerne forsøk på å smugle inn 1.750 kilo hasj og marihuana til Norge. Riktignok ble det gjort 50 færre marihuanabeslag, men partiene var til gjengjeld desto større, ifølge Tolletatens tall for fjoråret. Det største beslaget var på 639 kilo hasj i en trailer på Svinesund.

Mens antallet tollbeslag lå omtrent på nivå med tidligere år, er det en markant øking i cannabisbeslagene, både i antall og omfang fra 2015.

– Det totale antallet beslag har økt fra 34.300 i 2015 til 34.900 i 2016. De fleste beslag er av alkohol og tobakksvarer. 10.200 beslag av tobakksvarer omfatter nær ni millioner sigaretter, 677 kilo snus og 1,3 tonn andre tobakksvarer, sier tolldirektør Eivind Kloster-Jensen.

Nedgangen i det samlede antallet narkotikabeslag skyldes først og fremst en betydelig nedgang i antall khatbeslag, som trolig har sammenheng med at Nederland og Storbritannia forbød stoffet.

Tollerne tok også mindre amfetamin, heroin og kokain i fjor enn i 2015. (©NTB)

På forsiden nå