– Jeg synes partiet er inne i en veldig spennende periode. Selv med fire år i regjering ligger vi og vaker rundt valgresultatet sist. Jeg har både energi og kraft og er veldig motivert for å bidra, sier Eriksson til Trønder-Avisa.

Etter at han forsvant fra regjeringen like før jul i 2015, har Erikssons eneste politiske tilknytning vært sentralstyrevervet i partiet. Denne rollen ønsker han å fornye, men han har takket nei til renominasjon som Frps listetopp i Nord-Trøndelag.

– Jeg brukte lang tid på å finne ut om jeg skulle ta gjenvalg eller ikke. Etter lange og grundige avveininger kom jeg fram til at det var rett å takke nei, sier han.

Les også: Robert Eriksson om eget departement: - Lekkasjer og rykteplantingLes også: - Robert Eriksson burde heller gått seg en lang tur

Frps sentralstyremedlemmer har frist til 1. februar med å svare på om de stiller til gjenvalg. Det knyttes fortsatt spenning til om nestlederne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen, som begge har takket nei til gjenvalg på Stortinget, ønsker å fortsette.

Les også: - Dolket av Per, sviktet av Siv, glemt av partiet

Les også: Tidlgere stadsråd Robert Eriksson til pr-bransjen

Les også: Nå tar han farvel med poltikken

Les også: Løkka i livet er å ha en jobb

Les også: Får 105 337 i måneden i karantenelønn