Flest klimakjendiser i SV

Miljøpartiet De Grønne har to, mens SV har tre klimakjendiser på listene foran stortingsvalget. MDG tar nederlaget med fatning.

Saken oppdateres.

For MDG mønstrer Rasmus Hansson (eks-WWF) og Arild Hermstad (eks-FIVH) i stortingsvalgkampen. For SV stiller Kari Elisabeth Kaski (eks-Zero), Lars Haltbrekken (eks-Naturvernforbundet) og naturfotograf Arne Nævra.

– SV mangler ikke miljøpolitikere, men prioriteringsvilje. Problemet er at de har giftet seg med et oljesvart Ap som har doktorgrad i å tvinne dem rundt lillefingeren, sier MDGs Une Aina Bastholm til NTB.

Hun frykter at det blir lite makt bak miljøkravene i eventuelle regjeringsforhandlinger når SV i tillegg går til valg på kostbare reformer som heldagsskolen.

– SV må bestemme seg for å prioritert hardere, stille tøffere krav og ikke selge seg for billig til Ap, sier Bastholm.

Hun mener det ikke er tilstrekkelig at SV under helgens landsmøte ventes å stille klimaultimatum om nei til oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja samt stanse oljefondets investeringer i fossil energi.

(©NTB)

På forsiden nå