Økokrim etterforsker Olsø-saken

Økokrim har bestemt seg for å etterforske saken om utbygging av Kystad-området i Trondheim, der Ap-politiker Rune Olsø har fått kritikk.

Saken oppdateres.

Etterforskningen settes i gang etter anmodning fra statsadvokat Bjørn Kristian Soknes i Trøndelag og i samråd med politimesteren i Trøndelag. Mistanken gjelder ifølge Økokrim påvirkningshandel i forbindelse med et utbyggingsprosjekt i Trondheim som ble politisk behandlet 2015.

– Etterforskningen er i en tidlig fase, og vi vil ikke kommentere eller bekrefte ytterligere detaljer knyttet til saken, sier statsadvokat Helene Bærug Hansen hos Økokrim.

Selskapet Staur, der Ap-politiker Rune Olsø er ansatt, inngikk en avtale med en utbygger til 6 millioner kroner for å sikre at grøntområdet Kystad på Byåsen ble omregulert til boligområde. Saken dreier seg om hvorvidt Olsø som rådgiver i Staur opptrådte utilbørlig i forbindelse med reguleringssaken.

Kommuneadvokaten i Trondheim mener det "ikke kan utelukkes" at straffebestemmelsene om påvirkningshandel er overtrådt, noe Olsø selv avviser på det mest bestemte.

42 år gamle Olsø var inntil han trakk seg i midten av mars påtroppende leder av det nye Trøndelag Ap.

– Om det startes en etterforskning, betyr det ikke at det er skjedd noe ulovlig, men at det finnes rimelige grunner til å undersøke om det kan foreligge et straffbart forhold, sa statsadvokat Soknes til Adresseavisen tidligere i mars.

Et enstemmig formannskap i Trondheim vedtok fredag å levere inn anmeldelse i Kystad-saken. Anmeldelsen omhandler "mistanke om straffbart forhold begått i tilknytning til bystyrerepresentant Rune Olsøs oppdrag om å yte bistand til Kystad Vestra AS og Prora Holding Utvikling AS", skriver Adresseavisen.


(©NTB)

På forsiden nå