Rødt fortsatt mot kontantstøtte 

Partiet Rødt rundet søndag av landsmøtet med en ny giv for lokalsykehusene og enighet om å fortsette arbeidet med å fjerne kontantstøtten.

Saken oppdateres.

– Vi ønsker å lette situasjonen for fattige familier på andre måter enn gjennom kontantstøtte, sier partiets nestleder Marie Sneve Martinussen til NTB.

Lørdag sto blant annet dagpenger og barnetrygd på dagsorden på Rødts landsmøte på Håndverkeren i Oslo.

– Landsmøtet har gått inn for gratis barnehage, dobling av barnetrygden og at ingen skal miste dagpengene uten å få tilbud om utdanning eller arbeid. Det vil hjelpe dem som i dag bruker kontantstøtte fordi de mangler arbeid, sier Martinussen.

Partiet vil dessuten etablere et nettverk med lokalsykehusaktivister for å bevare akuttkirurgi og fødselsomsorg rundt om i landet som er under press etter den nasjonale helse- og sykehusplanen som Stortinget vedtok i fjor.

– Det snakkes ofte om at vi må ha et helsevesen som ikke sorterer folk etter lommeboka, men like viktig er det å ha et helsevesen som ikke sorterer folk etter postnummer, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

I samarbeid med lokalsykehusaktivistene lanserer partiet kampanjen #sykehusdugnad.

– Å få behandling raskt er det ene, mest avgjørende for om man overlever eller ikke. Derfor er et nettverk av lokalsykehus over hele landet avgjørende for folks liv og helse, sier initiativtaker Terje Kollbotn, møtedelegat og sykehusaktivist fra Odda.

– Vi har aldri gått inn i et landsmøte med samme optimisme som nå, sa partisekretær Mari Eifring under pressekonferansen før landsmøtet ble åpnet.

Partilederen og -sekretæren trekker fram profittfri velferd, arbeidsliv og lokalsykehus som tre områder de vil legge vekt på framover.

– Kjære landsmøte, vi har spennende måneder foran oss. Målingene viser at vi ikke bare har sjanse til å få inn meg og Synne på Stortinget, men sju-åtte stykker – for første gang er sperregrensa innen rekkevidde, rundet Moxnes av talen sin med.

(©NTB)

På forsiden nå