Nye redningshelikoptre forsinket

De to første nye redningshelikoptrene som skal erstatte de gamle Sea King-maskinene skulle ha vært på plass 1. april. Men det er usikkert når de kommer.

Saken oppdateres.

I en epost fra Justis- og beredskapsdepartementet heter det at de første helikoptrene kommer til Norge i løpet av sommeren, skriver Teknisk Ukeblad.

Da 16 nye redningshelikoptre ble bestilt i desember 2013 var planen at de første to maskinene skulle leveres innen 1. april 2017, ifølge kontrakten.

Verken Justis- og beredskapsdepartementet eller produsenten, Leonardo Helicopters i England, ønsker å si særlig mye om årsaken til forsinkelsen eller nøyaktig når 330-skvadronens hovedbase på Sola får de nye AW101-maskinene.

Justisdepartementets kommunikasjonsavdeling opplyser at årsaken til forsinkelsen skal være "utfordringer i produksjonen, test og sertifisering av de første helikoptrene", uten å gå nærmere inn på dette.

Etter planen skulle de to første helikoptrene testes i rundt ett år før de skulle settes i operativ drift.

Ifølge departementet er det fortsatt slik at de første AW101-helikoptrene skal settes i operativ drift i 2018 og at alle 330-skvadronens baser skal være operative med de nye helikoptrene i løpet av 2020, skriver Teknisk Ukeblad.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå