Politiet fortsetter midlertidig bevæpning flere steder

Politiet i flere byer og på Oslo lufthavn fortsetter den midlertidige bevæpningen. Politiet opprettholder samtidig en økt tilstedeværelse. 

Saken oppdateres.

Politidirektoratet (POD) og landets politimestre har mandag hatt et telefonmøte for å vurdere behovet for nye beredskapstiltak i lys av PSTs skjerpede trusselvurdering.

Politiet melder at den midlertidige bevæpningen som ble iverksatt fredag, opprettholdes inntil en ny vurdering gjøres. Det skjer i lys av hendelsene både i Stockholm og Oslo. Dermed fortsetter den midlertidige bevæpningen av politiet i landets største byer og ved Oslo lufthavn Gardermoen.

POD mener at de tiltakene som er iverksatt, kompenserer for det oppjusterte trusselnivået som PST satte søndag.

– For politiet er det svært viktig å understreke at vi gjør det vi kan for å beskytte befolkningen og forhindre eventuelle hendelser i Norge. Vi oppfordrer samtidig publikum til å være årvåkne og følge med på omgivelsene og varsle oss dersom de ser noe de oppfatter som mistenkelig, sier Kristin Kvigne, avdelingsdirektør i Politidirektoratet.

– Det vil si at det er opp til politimesterne ut ifra den vurderingen som foreligger fra PST og den situasjonen som nå er uavklart, å vurdere bevæpning i eget distrikt. Også skal vi ha en økt tilstedeværelse av politi over alt, sier Kvigne til NRK.

Søndag oppjusterte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) trusselnivået i Norge for en periode på to måneder. PST-sjef Benedicte Bjørnland fastslo på en pressekonferanse søndag ettermiddag at det er sannsynlig at Norge kan bli rammet av et terrorangrep i 2017.

PSTs pressekonferanse ble holdt i forbindelse med funn av en sprengladning på Grønland i Oslo lørdag kveld, dagen etter angrepet i Stockholm.

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) sier situasjonen mandag er den samme som det ble redegjort for på pressekonferansen søndag, ifølge NRK. Han sier Norge er godt rustet til å håndtere den nåværende trusselsituasjonen.

– Jeg holdes fortløpende orientert om arbeidet, og jeg har stor tillit til vurderingene som gjøres, og politiets arbeid for å ivareta god beredskap, sier Amundsen.

(©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå