Ingen norske filmer til Cannes

Det blir flust av stjerner på den røde løperen. Men ingen norske filmer blir å se på filmfestivalen i Cannes i år.

Saken oppdateres.

Ingen norske filmer er tatt ut til den prestisjefylte festivalen. Det er klart etter at juryen torsdag presenterte programmet for årets festival.

I fjor var Joachim Triers "Louder Than Bombs" med i hovedkonkurransen. Da var det første gang siden 1979 at Norge var representert i hovedkonkurransen, skriver VG.

Blant de 18 filmene i årets hovedprogram er krigsfilmen "The beguiled" av Sofia Coppola, datteren til den kjente regissøren Francis Ford Coppola, med blant annet filmstjernene Nicole Kidman og Kirsten Dunst.

I tillegg kjemper en ukrainsk roadmovie og en film om aids-aktivister om den gjeve Gullpalmen.

Det gjør også den østerrikske filmskaperen Michael Haneke med filmen "Happy end", som visstnok ikke har noen lykkelig slutt. Haneke har tidligere har vunnet Gullpalmen i Cannes to ganger.

På lista er også amerikanske Noah Baumbach med familiedramaet "The Meyeowitz Stories", som blant annet har Dustin Hoffman, Ben Stiller og Adam Sandler på rollelista, og sørkoreanske Bong Joon-ho, kjent for sin svarte humor, med fantasy-thrilleren "Okja", der Tilda Swinton har en av hovedrollene sammen med Jake Gyllenhaal, som gjør sin Cannes-debut med filmen.

Også de amerikanske brødrene Benny og Josh Safdie er representert med filmen "Good time".

Andre kjente navn på lista er David Lynch, som skal vise to nye episoder av den sagnombruste serien "Twin Peaks", og Vanessa Redgrave med filmen "Sea Sorrow".

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå