Til forrett fikk gjestene sjøkreps fra Frøya, norsk salsa verde med grillet, hvit asparges og syltet melon. Deretter fulgte variasjon av laks, med agurk, eple og avokado, syrnet rørosrømme og speileggmajones.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ankommer festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Hovedretten på festmiddagen var ytrefilet av lam med syrlig sommerkål med gressløk, blomkålkrem, syltet purre og rødvinssaus.

Til dessert sto det på menyen lakris- og sjokoladetrøffel, kirsebærclafoutis, aprikospannacotta og rabarbrakompott.

Kong Carl XVI Gustaf og Dronning Silvia av Sverige ankommer festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Samles rundt bordet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix