Regjeringen vil bruke 57 millioner til økt innsats mot langtidsledighet

I revidert nasjonalbudsjett skal Nav få flere penger til å følge opp langtidsledige og flere ledige skal få tilbud om tiltaksplasser.

Saken oppdateres.

Fra april i fjor til april i år økte gruppen som har gått ledig i 78–103 uker med 22 prosent. I revidert nasjonalbudsjett vil regjeringen bruke mer penger på å få dem tilbake i jobb, skriver Stavanger Aftenblad.

Nav skal styrkes med 18,6 millioner. Det kan gå til hyppigere oppfølging av langtidsledige, hjelp til å koble riktig jobb til riktig kandidat, og andre tiltak for jobbsøking, informasjon og veiledning.

I tillegg foreslår regjeringen i snitt 500 ekstra tiltaksplasser i måneden i andre halvår i 2017. Tiltaksplassene skal motvirke langtidsledighet og bidra til å kvalifisere ledige og personer med nedsatt arbeidsevne mot ny jobb. Dette er tiltak som kan brukes før en person har gått lenge ledig. Her økes bevilgningen med 35 millioner pluss 3,5 millioner til personell.

Totalt utgjør dermed satsingen mot langtidsledighet i revidert nasjonalbudsjett 57,1 millioner kroner, bekrefter arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

– De fleste får seg jobb selv relativt raskt, men vi ser en veldig mangfoldig gruppe langtidsledige som sliter med å komme seg videre, sier Hauglie til Aftenbladet.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå