Aksel Hennie spiller Joshua French i ny film

Med Joshua French vel tilbake i Norge, bekrefter regissør Marius Holst at han lager spillefilmen «Mordene i Kongo». Aksel Hennie spiller French.

Saken oppdateres.

Selskapet Friland Produksjon har i flere år jobbet med en filmatisering av den dramatiske historien til Joshua French og Tjostolv Moland.

– Av respekt for situasjonen til Joshua French har Friland unnlatt å offentliggjøre prosjektet tidligere, heter det i en pressemelding fra selskapet som sier at trykket og en rekke henvendelser fra norske medier gjør at de nå offentliggjør prosjektet.

Ifølge NRK er det Aksel Hennie som skal spille hovedrollen som Joshua French, mens Tobias Santelmann framstiller Tjostolv Moland i filmen som baserer seg på boken «Et mord i Kongo» av Morten Strøksnes.

Hennie skal ha oppholdt seg i Sør-Afrika i flere perioder, men verken Hennie eller hans agent har villet bekrefte at han er med i filmen. Advokat Hans Marius Graasvold, som representerer Joshua French, bekrefter at han har kjent til prosjektet, og sier at det var en av årsakene til at han i sin tid ble engasjert av Moland og French.

Da det i januar 2012 ble kjent at Friland produksjon fikk 150.000 kroner i statsstøtte til å skrive manus til sin Kongo-film, reagerte de to drapsdømtes daværende advokat Morten Furuholmen sterkt på filmplanene og karakteriserte det som «uanstendig og beklagelig» å gi filmstøtte til et fiksjonsprosjekt om saken.

Regissør Marius Holst sier de har valgt å la kjente fakta og et stort researcharbeide danne bakteppet i den dramatiske fortellingen fra virkeligheten.

– Publikum vil bli tatt med på en episk reise der karakterene vil komme i fokus. Dette er en fiksjonsfortelling basert på virkelige hendelser, sier Holst som står bak filmer som "10 kniver i hjertet» og «Kongen av Bastøy».

Nikolaj Frobenius har stått for manus. Filmen har planlagt norgespremiere neste høst.

(©NTB)

På forsiden nå