Ulv har trolig drept 20 sauer i Askim 

20 sauer ble funnet døde eller hardt skadd i Askim kommune i Østfold torsdag kveld. Det er høyst sannsynlig snakk om et ulveangrep. 

Saken oppdateres.

– Angrepet skjedde nord i Askim, ned mot Glomma. Døde dyr lå spredt. Flere var skadd og noen måtte avlives, forteller rovviltkontakt Mats Finne i Statens naturoppsyn (SNO) til Smaalenenes Avis.

SNO ble kalt ut rundt kl. 18 torsdag kveld. Finne beskriver det som «et makabert syn», men han synes mest synd på bonden.

– Det aller verste var å se hvordan bonden hadde det etter å ha mistet sauene som han hadde et personlig forhold til, sier han.

Finne sier at det er overveiende sannsynlig at angrepet kommer fra ulv på grunn av skadene sauene er påført. Det er observert ulv i området i dag, ifølge TV 2.

Dyrene var innenfor et gjerde, i en bratt skråning ned mot Glomma.

– Nå skal vi skrive en rapport til rovviltansvarlig i Akershus og Østfold, så er det hun som tar en endelig avgjørelse om hva som er årsaken. Deretter får dyreeier en rapport fra oss og kan da eventuelt søke erstatning, sier Finne til NRK, som først omtalte saken.

De fleste døde eller skadde dyrene er lam.

– Jeg tror det kan være lurt for saueeiere i området å passe litt ekstra på nå. Det ville jeg gjort om jeg hadde hatt sau i området, sier Finne.

På forsiden nå