To menn siktet for drapsforsøk på hverandre på hytte i Tydal

Både skuddofferet i 60-årene og mannen i 50-årene som ble pågrepet natt til tirsdag, er siktet for drapsforsøk etter skytingen på en hytte i Tydal mandag kveld.

Saken oppdateres.

– I første omgang ble de siktet for kroppsskade etter skyteepisoden, da begge sannsynligvis har avfyrt skudd, men det er nå klart at siktelsene vil omhandle drapsforsøk på hverandre, opplyser politioverbetjent Annar Sparby i Trøndelag politidistrikt.

Skytingen skjedde på en hytte i Tydal i 18-tiden mandag ettermiddag. Mannen i 60-årene ble skutt i magen og transportert til St. Olavs hospital i Trondheim etter at bevæpnet politi og ambulanse kom til stedet et par timer senere. Det var en av de andre personene som var til stede i hytta, som varslet politiet om skytingen.

– Tilstanden hans er ikke kritisk, opplyser Sparby. Mannen er fortsatt innlagt på sykehus.

Ifølge politiet kan opplysninger tyde på at de totalt fire personene som var til stede i hytta, er venner.

Operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund forteller at etterforskningen og arbeidet som ledet til pågripelsen natt til tirsdag, var omfattende og svært ressurskrevende.

– Det har vært et relativt stort ressurspådrag for å få løst denne saken. Det har vært utfordrende snøforhold, mørke og veldig dårlig vær, sier operasjonslederen.

Mannen i 50-årene forsvant fra hytta med snøscooter, og store politistyrker ble satt inn i søket etter mannen mandag kveld og natt til tirsdag. Klokken 1.15, over sju timer etter hendelsen, meldte politiet at de hadde kontroll på alle de impliserte partene i saken.

– Både politiets egne snøscootere og et politihelikopter ble satt inn i aksjonen som førte til pågripelsen. Politiet hadde bevæpnet seg, men avfyrte ikke skudd, og selve pågripelsen ble gjennomført uten dramatikk, sier Sparby.

Hytta der skytingen fant sted, ligger i et område en halvtimes tur med snøscooter fra nærmeste bilvei. Helsepersonell tok seg inn til stedet med snøscooter og var framme ved 20-tiden mandag kveld.

Både åstedet og stedet hvor pågripelsen fant sted er sikret og plombert, og tirsdag gjorde politiet undersøkelser der. Politioverbetjent Sparby ønsker imidlertid ikke å si noe om eventuelle funn – ei heller hva som har kommet fram i avhør av de to siktede eller av vitner.

– Vi må avvente til vi har avgjort om de blir begjært varetektsfengslet eller ikke før vi kan si noe mer, forteller han.

Den avgjørelsen ventes å være klar rundt lunsjtid onsdag.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå