Budsjettavtalen klar til å legges fram

I underkant av en halv milliard kroner flyttes på i avtalen mellom de fire borgerlige partiene om revidert nasjonalbudsjett. 

Saken oppdateres.

Regjeringspartiene Høyre og Frp er denne gang blitt enige om en budsjettavtale med samarbeidspartiene Venstre og KrF uten at Stortingets frister brytes.

Enigheten blir presentert på en pressekonferanse i vandrehallen klokken 10. NRK har meldt og NTB får bekreftet at det blir flyttet på i underkant av 500 millioner kroner fra regjeringens opprinnelige budsjettforslag.

Midler til 250 nye studieplasser og 10 millioner kroner til koding i skolen er blant de mer detaljerte endringene som gjøres.

Finanspolitikerne Svein Flåtten (H), Hans Andreas Limi (Frp), Hans Olav Syversen (KrF) og Terje Breivik (V) har forhandlet om revidert i to uker. Tirsdag var det i all hovedsak bare detaljer som gjensto i forhandlingene.

Venstre har i samtalene prioritert mer til jobbvekst, etter- og videreutdanning av lærere samt tiltak mot plastforsøpling. KrFs hovedspor dreier seg om minstepensjonister, fattigdomstiltak, lærlingtilskudd og sivil beredskap.

Finanskomiteen skal etter planen avgi innstilling om revidert nasjonalbudsjett 14. juni.

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå