Drapstiltalte sier han følte at kona utnyttet ham økonomisk

Den dobbeltdrapstiltalte 59-åringen følte seg økonomisk underlegen sin thailandske kone og sier det var han som ville ut av ekteskapet. 

Saken oppdateres.

– Jeg var irritert over at hun ikke ville være med og hjelpe til med felles regninger. I ettertid har jeg kommet fram til at hun utnyttet meg. Det var derfor jeg ba henne flytte, forklarte 59-åringen i retten.

Han fortalte at uenighet om økonomi var et stadig tilbakevendende stridstema i det tre og et halvt år lange ekteskapet.

Da han skjøt sin thailandske kone Pimsiri Songngam (37) og hennes sønn Petchngam (12) var han i dyp gjeld, mens kona ifølge tiltalte hadde lagt seg opp et betydelig pengebeløp.

– Hun hadde 130 prosent stilling. Når jeg spurte om hun kunne bidra, var svaret at hun sparte penger til å bygge hus for oss i Thailand. Hun må ha lagt seg opp flere hundre tusen kroner, forklarte 59-åringen.

Politiet har i etterforskningen gjennomgått både chattelogger og elektronisk kommunikasjon på tiltaltes datamaskin. 59-åringen ble konfrontert med noen av funnene i retten.

Han vedgikk å ha vært inne på det norske nettstedet Asia Forum der han og Pimsiri Songngam i sin tid ble kjent med hverandre, men benektet blankt å ha vært den som i forkant av drapene var inne på diskusjonstråden «Å drepe sin thai-kone». Her var overrepresentasjonen av ektefelledrap med thailandske kvinner tema.

– Jeg har aldri sett dette før, hevdet han i Øst-Finnmark tingrett.

Men 59-åringen innrømmet at han i en Facebook-chat med sin kone truet med å distribuere nakenvideoer av henne til felles bekjente. I samme dialog Samtidig som han inviterte henne til en familieutflukt i Finland.

Tre dager senere våknet han som vanlig grytidlig opp og ble sint da han fant arvegods fra sin egen mor blant sakene kona hadde pakket.

-Jeg ble sint og skuffet. Det var mine saker, ikke hennes, sa han.

Tiltalte forklarte at han i sin skuffelse gikk ned i kjellerboden og hentet fram og ladet den halvautomatiske hagla han hadde der.

– Min tanke var å skremme henne. Ikke å drepe. Jeg hadde heller ingen tanker om å drepe meg selv, sa han.

Men hvorfor han la fem patroner i magasinet, hvis han bare skulle skremme, hadde han ikke noe godt svar på. Han husker imidlertid at han gikk opp og inn til sønnens soverom der Pimsiri overnattet.

Kvelden før hadde de to hatt en heftig krangel.

– Hun skjelte meg ut på thailandsk og kalte meg for et svin, forklarte 59-åringen.

Han hevder at det er umulig for ham å huske hva som skjedde videre, men innrømmer at det må ha vært han som skjøt Pimsiri og sønnen Petchngam (12) som han hevder å ha hatt et godt forhold til.

Han erkjenner likevel ikke straffskyld, siden han ikke husker hva som skjedde.

– Det går gjennom hodet mitt hver eneste dag fra morgen til kveld hvorfor det skjedde. Jeg vet ikke. Dessverre skjedde det. Jeg må beklage overfor alle det som skjedde, sa tiltalte.

– Det var ikke meningen. Jeg hadde heller ikke noe ønske om å dø selv, sa 59-åringen som fortsatt er sterkt preget av skadene han påførte seg selv etter å ha skutt de to andre. Han forlot tingretten da han hadde avsluttet sin forklaring.

Pimsiri Songngam døde momentant etter å ha blitt skutt midt i pannen. Obdusentene fant ingen tegn til annen vold på henne. De konkluderer med at skuddene falt på kloss hold.

Sønnen Petchngam var i live da politiet ankom blodbadet i den lille leiligheten. De var kontaktet av naboer som meldte om husbråk. Politibetjent Linda Merethe Knaplund var ikke forberedt på det som møtte henne.

-Jeg var forberedt på høylytt krangel, men det var helt stille. Det eneste jeg hørte, var hvesende pustelyder da jeg gikk opp trappa til andreetasjen, forteller hun.

Etter å ha skrittet forbi de to andre, kom hun fram til den døende gutten.

– Det var da jeg skjønte hva vi sto overfor. Adrenalinet skylte gjennom kroppen, sier politibetjenten.

12-åringen ble erklært død på Kirkenes sykehus halvannen time senere.

– I praksis var han død da han ankom sykehuset. Men det blir alltid gjort forsøk på livredning, opplyste medisinsk sakkyndig Lars Uhlin Hansen i retten.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå