Den store journalistprisen til Glassjenta

Stavanger Aftenblad mottok tirsdag kveld Den store journalistprisen for sin reportasje om Glassjenta.

Saken oppdateres.

De tre journalistene Thomas Ergo, Rune Vandvik og Hans Petter Aass mottok prisen i Trondheim under markeringen av Adresseavisens 250-årsjubileum, skriver avisa.

Det var Harald Stanghelle fra Norsk Redaktørforening som delte ut prisen. I juryens begrunnelse påpekte han at reportasjen førte til stortingsdebatt og en «nærhetsreform i barnevernet».

– Menneskerettsbrudd er erkjent. Systemsvikt er dokumentert. Rutiner er endret. I sum er landet vårt blitt noe bedre for samfunnets stebarn, sa Stanghelle.

I år var det 21 nominerte til prisen, alt fra Aftenpostens Panama papers til Dagbladets kjente tegner Finn Graff. Prisen har blitt delt ut av Norsk Presseforbund hvert år siden 1991 og er ved siden av SKUP regnet for å være den gjeveste journalistprisen.

– Det er stort. Dette er den største prisen man kan vinne som journalist i Norge. Hans Petter har til og med gått til innkjøp av dress, sier Thomas Ergo.

Glassjenta har allerede mottatt flere priser. I april fikk de diplom for fremragende journalistikk under journalistkonferansen Skup.

Da ble prisen blant annet begrunnet slik: «Dette er den første kartlegging av Barnevernets langflytting av barnevernsbarn. Og det er første gang det er gjort en total statistikk over hendelsene i ett barnevernsbarns dramatiske hverdag – hendelse for hendelse; en unik dokumentasjon».

(©NTB)

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå