I fjor besøkte mellom 80 000 og 90 000 turister Trolltunga, ifølge Statens Naturoppsyn. I år er det ventet at tallet kan nå 100 000.

Allerede har Røde Kors Hjelpekorps i Tyssedal vært ute på flere aksjoner.

– Vi har hatt seks forskjellige hendelser i år, og det er ganske tidlig i sesongen ennå. De verste månedene er juli, august og september, sier korpsleder Knut Atle Øyre i Tyssedal Røde Kors Hjelpekorps.

Turen til Trolltunga ble for tøff for familien fra Sverige. Åsa lindstrømme og Anders bjørnqvist måtte sette igjen Mio (4) på en nødhytte sammen med et barn fra en annen familie, for å nå det berømte utsiktspunktet. Røde kors fraråder å ta med små barn på den krevende turen Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Han sier at det vanligste problemet er at folk går seg "tom" og må hjelpes ned.

Les også: Flere hundre på vintertur til Trolltunga – ingen nordmenn

– De er for dårlig forberedt, for dårlig kledd, for dårlig skodd og har med seg altfor lite mat og næring. Og ikke spiser de nok under turen heller, sier han.

Senest tirsdag kveld var det ny utrykning til Trolltunga, etter at politiet fikk melding om at et utenlandsk følge på fem personer hadde gått seg vill nord for steinformasjonen, ifølge NRK.

– Følget består av fire kvinner og en mann. Alle skal være i fin form, men de er våte og kalde. De har trolig gått på feil sti på vei til Trolltunga og har endt opp et godt stykke nord for den vanlige traseen, sier Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt.

100 000 turister ventes til Trolltunga i år. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Les også: Jøldalshytta mest besøkt i 2016

Les også: Sju forslag til topptur

Les også: Syv fine fjellturer på ski

Les også: - Sosiale medier får flere opp av sofaen