Steinar Mediaas er død

Den tidligere journalisten, kommentatoren og redaktøren i NRK, Steinar Mediaas, er død. Han ble 70 år gammel.

Steinar Mediaas ble 70 år gammel.   Foto: NRK / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Mediaas sovnet fredfullt inn på Lovisenberg hospice lørdag kveld, opplyser familien til NRK. Mediaas fikk kreft i 2013.

«Han har vært en stor inspirasjon, både jeg og alle mine søsken jobber med og studerer fag som han har hatt et engasjement for. Alle er glade i ham, og vi kommer til å savne ham i mange diskusjoner, både i familiesamlinger og i hverdager. Hvil i fred, pappa», skriver sønnen Lars Martin Mediaas i en offentlig Facebook-post.

Mediaas ble tilknyttet NRK i 1973, og han var reporter og programleder i Dagsrevyen fra 1974 til 1988. I 2006 ble han ansatt som økonomiredaktør, og de siste årene jobbet han som økonomikommentator for mediehuset.

Mediaas måtte gå av med pensjon som 67-åring, mot sin egen vilje. Han fikk medhold av Likestillings- og diskrimineringsombudet, og i den påfølgende behandlingen av NRKs klage, i at arbeidsgiverens praksis var aldersdiskriminerende, men tapte da NRK brakte vedtaket inn for retten.

Mediaas hadde sin siste arbeidsdag hos rikskringkasteren på nyåret 2014.

På forsiden nå