Palestinsk filmregissør får likevel studere i Norge

Utlendingsdirektoratet (UDI) har snudd og lar likevel den palestinske prisvinnende palestinske filmregissøren Mohamed Jabaly få studentvisum.

Saken oppdateres.

– 31. juli vender jeg tilbake til Tromsø. Flybilletten er alt bestilt, sier Mohamed Jabaly til Klassekampen.

Filmskaperen har blant annet regissert den prisvinnende dokumentarfilmen "Ambulance" om Gaza-krigen i 2014. Jabaly har oppholdt seg på turistvisum i London siden mars, da han måtte reise fra fast jobb og bolig i Tromsø etter at norske myndigheter avslo søknaden om arbeids- og oppholdstillatelse. Han fikk kunstnervisum i Norge i 2014.

Nå har altså UDI akseptert og innvilget søknaden om studentvisum slik at han kan begynne på Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg. Søknaden ble først avvist på formelt grunnlag, ettersom den ble sendt til Norge fra Storbritannia og ikke innlevert til norske myndigheter i Gaza, der Jabaly kommer fra.

(©NTB)

På forsiden nå